Pijl rood

Project van Wijnand Vlierhuis

Naast het centrum van Amersfoort, tussen het centraal station en rivier de Eem, lag jarenlang een braak terrein. Dit terrein werd ingevuld als het nieuwe ‘Eemplein’, om de hoek van het stadscentrum, met functies die daar bij passen.

Wijnand Vlierhuis: “als casemanager heb ik gewerkt aan de vergunningverlening voor onder andere het Mercure hotel met daarnaast een supermarkt en appartementencomplex, de MBO Amersfoort, een nieuwe ondergrondse parkeerkelder waar in een later stadium de Mediamarkt, Pathe bioscoop, Albert Heijn  en het nieuwe stadsarchief bovenop zouden verschijnen, en diverse kleine ontwikkelingen daar omheen zoals vrij staande horeca gelegenheden. Maar grotendeels betrof het grote bouwprojecten met uitdagende problemen op het gebied van Bouwbesluit, constructie en brandveiligheid.”

Het resultaat: prachtige uitbreiding stadscentrum

Het Eemplein is getransformeerd in een goed functionerende uitbreiding van het stadscentrum aan de andere kant van de spoorlijn, met een divers winkel- en uitgaansgebied. Op enkele locaties worden nog woningbouwprojecten uitgevoerd.

Kompas Omgevingsadvies  scaled e